Kate

De Keet was er altijd al, maar nu is er Kate. Kate is het tentoonstellingsprogramma in de projectruimte van de Nieuw en Meer. Aan de rand van Amsterdam, verscholen in de Oeverlanden cureert Kate een programma van binnen- en buiten tentoonstellingen en events. Kate toont nieuwe makers en gevestigde namen. Jaarlijks geeft KATE ruimte aan een takeover door een collega kunstenaarsinitiatief. In 2023 geven we Billytown de ruimte en in 2024 zal dit PS Projectspace zijn.

Uitgangspunt voor het programma van Kate is het tonen van een multi-disciplinaire en meerstemmige dwarsdoorsnede van de ontwikkelingen in de kunsten. In de keuzes die we maken is de wens van kunstenaars zich te verhouden tot onze specifieke locatie leidend. Kate vindt het belangrijk de binnen- en buitenruimte voortdurend te blijven bevragen en herdefiniëren.

De afgelopen periode toonden we werk van onder andere; Gijs Assmann, Feiko Beckers, Maarten Bel, Lisa Blaauwbroek, Maze de Boer, Ronald Boom, Stijn ter Braak, Casper Braat, Esther Brakenhoff, Katrein Breukers, Jeroen Cremers, Bonno van Doorn, Paul Geelen, Willem de Haan, Cecile Hübner, Steven Jouwersma, Alban Karsten, Toine Klaassen, Vincent Knopper, Sytske van Koeveringe, Frank Koolen, Emma Levie, Isa van Lier, Oscar Lourens, Tim Mathijsen, Olga Micińska, Monika Nowak, Navid Nuur, Marc Oosting, Marieke Opgelder, Oscar Peters, Iede Reckman, Sarah Reinbold, Loïs Richard, Eva Schippers, Maarten Schuurman, Mari Stoel, Jelle Slof, Boris Tellegen,Alex Winters, Koen Taselaar, Joost Krijnen, Richard Mulder, Laura Bouman, Joshua Goyenecnea, Joost Vermeer, Tild Green, Marc Oosting, Daniel Hofstede, Nayul Kim en Pedram Sazesh.

Volg @kate.artspace_ voor nieuwe projecten en het archief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Nieuw en Meer of Kate.

Kate is onafhankelijk en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemende kunstenaars en door de leden van de Nieuw en Meer. Het programma wordt gecureerd door Sanne van Balen, Maurice Bogaert, Hagar Schuringa en Sjoerd Tim.

Kate is ook open, open voor ideeën en voorstellen tentoonstellingen en events.

Contact

lab@nieuwenmeer.nl