Kunst Corso

25-05-2024

Het Kunst Corso verenigt alle vormen van kunst en groeit uit tot een uniek spektakel. Het Kunst Corso is een voetgestuurde parade met meer dan 16 praalwagens die kunst naar de straten brengt. Met het Kunst Corso vieren we de levendige kunst- en cultuursector van Amsterdam en pleiten we voor een leefbare en betaalbare stad voor iedereen. Want wat voor stad wil Amsterdam zijn?

Zaterdag 25 mei 2024, start om 13:00 uur. Voor het derde jaar op rij presenteert de Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) een feestelijke ode aan haar stad met het Amsterdam Kunst Corso, dat zich een weg baant door Amsterdam. Het Corso start om 13:00 uur in het Vondelpark en gaat via Museumplein, Leidsestraat naar de Dam, Rozengracht, Haarlemmerplein en eindigt met een finale bij het Stenen Hoofd!

Performance, beeldende kunst, muziek, straattheater, design: Jette Kelholt, Bart Eysink Smeets, Origins Krien & Merante, Four Siblings Collective, Lucas Huikeshoven, Selby Gildemacher, Ruigoord & De Luchtbus, Snowapple, Zo Prod, Wybe de Haan, Between Two Hands Collective, Ninamounah, Pepijn de Kock, Mariana Penas Charrua, Maaike Fransen, Peter Zegveld & Terts Brinkhoff, Baque Flamingo, Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, De Roode Bioscoop met Oscar Jan Hoogland.

4 stops en mini-festivals van een half uur. Volg deze lange stoet, als een rollend juweel door de stad. Kom naar een van de vier stoplocaties in de stad waar optredens en muzikale uitvoeringen plaatsvinden, en we roepen Amsterdammers op om mee te denken en te praten over meer culturele vrije ruimte in Amsterdam.

Zwaan-Kleef-Aan. We roepen ook alle CSA-leden en andere creatieve Amsterdammers op via een OPEN CALL om een speelse, eigenzinnige bijdrage te leveren en mee te doen aan de feestelijke stoet op riksja's, bakfietsen of te voet! Zo kan iedereen deelnemen en wordt het Corso een goede afspiegeling van Amsterdam als Creatieve Stad.