Press

30 jaar N&M

PAROOL 1-10-2018 : Al 30 jaar een kunstig succes
“Creatieve woon-werkpanden staan in de hele stad onder druk door oplopende grondprijzen, maar ateliercomplex Nieuw en Meer, dat afgelopen weekend zijn 30-jarig bestaan vierde, heeft daar opvallend genoeg geen enkele last van. Wat is het geheim? Al 30 jaar een kunstig succes.”
Lees het artikel »

Landtong & Bospont

Laatbloeien.nl: Bospont verkent nieuwe wateren
“In het Nieuwe Meer ligt een veerpontje dat bijna onzichtbaar is. De pont lijkt net een eiland, bedekt met gras en mos. Wel een eiland dat je met je smartphone naar je toe kunt laten komen…”
Lees het artikel »

Vrienden van het Amsterdamse Bos: Een ludiek idee voor een Bospont
“…de pont een varend fietspad wordt geïnspireerd op het drijvende tuinen concept. De pont wordt zelf-varend en zelfsturend. Hij valt niet op, totdat hij zich losmaakt van de wal.”
Lees het artikel
»

PAROOL, 3-10-2016: Bospont moet robotgestuurd oversteek naar Amsterdamse Bos gaan maken
“Dit weekend voor het eerst in de vaart: de Bospont. Als het aan de kunstenaars­kolonie bij de Nieuwe Meer ligt, wordt hun drijvende fietspad zelfs robotgestuurd…”
Lees het artikel »

Westerpost 13-3-2016 on ‘Landtong’ 
“Waar zitten bewoners van ons stadsdeel op te wachten aan de oevers van De Nieuwe Meer? Op een hotel voor de ‘happy few’? Of op een recreatief-educatief-cultureel stadspark voor iedereen? Dat is de kern van de keuze waar de BC en de gemeenteraad van Amsterdam voor staan.” Read the article (pdf) »