Zonnepanelen

Kunst- en bedrijven terrein Nieuw en Meer heeft ecologisch verantwoord en duurzaamheid als speerpunten in haar beleid. In dit kader is er een projectgroep Duurzame energie in het leven geroepen die de energievoorziening van het N&M onder de loep neemt om stappen te maken richting duurzamere energie.

Nieuws Er zijn deze zomer maar liefst 400 zonnepanelen bijgeplaatst waardoor het totaal aantal nu 780 stuks is. De jaaropbrengst van zonne-energie is ongeveer 0.2 megawatt wat neerkomt op twee keer zoveel als het verbruik van het hele terrein.

Nieuw en Meer Zon deze zomer al in huis.
Wil jij ook Nieuw en Meer stroom?  Op de daken van de gebouwen en loodsen zijn zonnepanelen aangebracht om groene energie op te wekken. Vanaf 1 juli 2016 l
evert de installatie zonnepanelen op de loodsen en gebouw D stroom aan het net. Deze installatie wekt ieder jaar zoveel stroom op dat de Nieuw en Meer wat betreft elektriciteit vanaf nu  CO2-neutraal is.

Dit wordt voor ons geregeld door Amsterdam Energie. Een energiecoöperatie waar je als lid (1€/jaar) samen eigenaar bent van het energiebedrijf.  Ze maken alle kosten inzichtelijk, en zijn eerlijk over de kwaliteiten van de ingekochte energie. De winst gaat naar duurzame coöperatieve projecten in Amsterdam.

De hoeveelheid Nieuw en Meer stroom is beperkt. Daarom nu een speciale link voor Nieuw en Meerders om over te schakelen op Nieuw en Meer Stroom. http://www.amsterdamenergie.nl/nieuwenmeer/

‘Home-made’ en goedkoop
Nieuw en Meer stroom is niet alleen ‘home-made’ , het is ook heel goedkoop, met 0.20€ per kWH in het Enkel tarief. Meer info over de tarieven: http://www.amsterdamenergie.nl/nieuwenmeer/nieuwenmeer-tarieven/

Hier kan je het standaard abonnement kiezen, of met info over je energie gebruik via de ‘bereken’ knop een abonnement om maat maken. Overstappen van je huidige energie leverancier naar Nieuwe en Meer stroom wordt door Amsterdam Energie geregeld.

De mafste en mooiste dingen ontstaan en worden gemaakt op de Nieuw en Meer, nu ook onze eigen stroom. De verduurzaming van de Nieuw en Meer wordt vervolgd. Een goed begin is het halve werk.

Veel groeten van het E-Team
Paul, Dick, Johan, Beata en Liet

(Foto: Midas Verburg)