Vensters III | PowerPlay

Joost Krijnen en Tim Breukers

5|10|19
Romneyloods Nieuw en Meer (Voorveld),  Oude Haagseweg t. o. 51,  Amsterdam

Vensters III is de derde in een reeks van vier eendagsexposities in 2019 onder de titel Vensters | PowerPlay. Onder deze noemer wordt steeds een tweetal kunstenaars – een kunstenaar van de Nieuw en Meer en een van buiten – uitgenodigd om te reageren op elkaars werk. Dit keer zijn dat Joost Krijnen en Tim Breukers.

Open vanaf 15.00 uur
muziek: JU2JU
De maaltijd wordt rond 18.00 uur geserveerd.
koks: George Heidweiller en Anouk Jutta
SVP Reserveren lab@nieuwenmeer.nl

De tentoonstelling is onderdeel van de tentoonstellingsreeks VENSTERS 2019 ‘Powerplay’.
Meer informatie over VENSTERS 2019.

Tim Breukers
Tim Breukers’ werk ontstaat waar klassieke, technisch scherpzinnige sculpturen botsen met informele humor en banaliteit. Hij probeert op speelse wijze de grenzen van de traditionele beeldhouwkunst te verleggen en tegelijkertijd elementen uit popcultuur te onderwerpen aan een plechtige, sculpturale behandeling.

Joost Krijnen
De tekeningen en schilderijen van Joost Krijnen verbeelden thema’s die op het eerste gezicht een ongecompliceerde aantrekkingskracht hebben, maar ook in staat zijn om de kijker uit te nodigen voor een donkerdere of meer filosofische interpretatie. Afhankelijk van je humeur, je optimistische of pessimistische gedachten, kunnen de werken van Krijnen telkens nieuwe waarheden onthullen als je ernaar kijkt.