Testing Limits

Werk van Elly Baltus op twee plekken te zien

29|08|20 – 29|11|20
Stedelijk Museum Alkmaar,  Canadaplein 1,  Alkmaar

 

Stedelijk Museum Alkmaar

Van 29 augustus tot 22 november is in Stedelijk Museum Alkmaar een expositie te zien van de 3 genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs. Een van de genomineerden is Elly Baltus. In de expositie worden haar beelden en penningen getoond.

Museum Beelden aan Zee

Onder de titel ‘Testing Limits’, ontleend aan de gelijknamige catalogus, is van 30 september tot 29 november is in de Quist-Vitrine in Museum Beelden aan Zee een overzichtstentoonstelling te zien van het penning werk van Elly Baltus. De interpretatie die zij geeft aan hedendaagse penningen is uniek. Het bevat nieuwe media en onderzoekt de mogelijkheden en belangrijkheid van een klein kunstwerk in een bombastische wereld. De onderwerpen van de penningen zijn vaak gerelateerd aan hedendaagse gebeurtenissen. Elly mixt moderne technieken met oud vakmanschap, zoals brons gieten en ziet de penning graag als installatie door de omgeving en haar reactie in het werk te betrekken. De penningen in de Quist-Vitrine zijn interactief en presenteren zich ook buiten de vitrine door gebruik te maken van het mobiele netwerk.

Bij deze twee exposities komt een interactieve catalogus uit van het laatste werk van Elly Baltus onder de titel: ‘Testing Limits’.
De catalogus is voor €10,- te koop, voor Nieuw en Meerders bij Elly. Atelier 63A2