Tableaux

Agnes de Ruijter & Ank Daamen

3|07|16
Witte Arena,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

‘Tableaux’ is een duo – tentoonstelling van Agnes de Ruijter & Ank Daamen in de Witte Arena en de Romneyloods op het voorterrein.
Met live muziek door Martin van Leusden + friends.
Wouter en Marijke van Mycophilia bakken zelfgekweekte paddenstoelen.

Agnes de Ruijter toont filmfragmenten uit gespaarde momenten, ongemonteerd en zonder commentaar. Ank Daamen toont nieuw werk. Het Respijt en Heimwee-Fernweh: Een beeldende reflectie op de mens in een overgeleverde positie, in een tussenfase, een wachten. Wat betekent het om van huis te willen vertrekken en met eenzelfde kracht naar thuis te verlangen?

Agnes de Ruijter
Agnes de Ruijter (1963) studeerde in 1989 af bij voorheen audio-visueel aan de Gerrit Rietveld Academie. Afgelopen jaren is zij voornamelijk werkzaam als conceptontwikkelaar, regisseur en eindredacteur van tv producties (Maartens Moestuin, Taarten van Abel, Koken met van Boven). Daarnaast maakt zij ook documentaires en steeds meer experimentele producties.

Ank Daamen
Ank Daamen(1984) studeerde in 2007 af aan de Gerrit Rietveld Academie aan de afdeling beeldende kunst. Sindsdien zet ze zich breed in binnen de kunsten door op projectbasis samen te werken met performers, regisseurs, choreografen en landschapsarchitecten. Daarnaast legt ze zich toe op schilderen en tekenen. Deze brede oriëntatie resulteert in uiteenlopend werk, dat in alle hoedanigheden zijn oorsprong vindt in reflecties op hoe mensen zich verhouden tot zichzelf en elkaar.