STAART-ETER

Solo-expositie Liesbeth Bijwaard

13|05|22 – 15|05|22
Expo Paviljoen Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam
Laverend tussen Amsterdam en het platteland is het gegeven ’stad versus natuur’ een terugkerend thema binnen het werk van Liesbeth Bijwaard. Onder andere de schelpen, stenen en takken die zij tijdens het reizen tegenkomt, verworden tot haar materiaal door ze bijvoorbeeld opnieuw te rangschikken of te vertalen in brons.
Dit is een belangrijk aspect in haar werk: gebruikmaken van organisch materiaal en dat in een andere context plaatsen. Een cirkel van stenen die ieder afzonderlijk een duidelijk grafische lijn hebben en door de plaatsing een oneindige tekening vormen. Of de wandsculptuur van vier perfecte witte schelpen die doen denken aan Ouroboros, oftewel de STAART-ETER; één van de oudste mythische symbolen ter wereld.

Wij nodigen u van harte uit om in het weekend van 13, 14 en 15 mei naar de expositie STAART-ETER te komen. Liesbeth Bijwaard laat haar recentste werken zien met een grote verscheidenheid in materiaal, waaronder houten beelden en keramische borden, grafiek, collages en assemblages van organisch materiaal.

Vrijdag 13 mei OPENING 17:00 – 20:00 uur
Zaterdag 14 mei 12:00 – 18:00 uur
Zondag 15 mei  12:00 – 18:00 uur

Er is een bar en voldoende te eten van onder andere de Keuken van het Ongewenste Dier en George Heidweiller.