Showroom ’04

30|05|04 – 31|05|04
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

Dat het publiek het laagdrempelige Nieuw en Meer concept voor Open Dagen waardeert, bleek in 2004 wederom uit het hoge bezoekersaantal. Op 30 en 31 mei openen 60 werkplaatsen en kunstenaarsateliers, waaronder wederom ook een aantal bij de Rijkshemelvaart hun deuren voor publiek. Deze dagen gaan de geschiedenis in onder de t Showroom, naar een installatie van Semna van Ooy en Beata Franso. In de binnenstraat tussen de twee magazijnen staan auto’s van op Nieuw en Meer werkende kunstenaars uitgestald. Gesorteerd op grootte staan ze zij aan zij gerangschikt. Onder iedere voorruit is een tekst geplakt met een anekdote over de auto van de eigenaar en de relatie die de eigenaar met zijn auto heeft.

Een afgedankte auto (V.W. transporter T3), of mogelijk beter, de toekomstige auto voor een handige kunstenaar, staat als bouwpakket pontificaal op het middenplein. Het geheel wit gespoten object, getiteld ‘Lifeseize’, is het werk van Rob Hagenouw. In de zogenaamde Bullit-room (een tent in de vorm van een kogel), worden kleine kunstobjecten verkocht. Ook was hier werk te zien van kunstenaars die ervoor hadden gekozen het atelier gesloten te houden. Om het publiek op prettige wijze langer op het terrein te laten vertoeven, zijn verschillende enthousiaste niet-commerciële koks uitgenodigd om voor eigen opbrengst een ludieke eetplek in te richten. Dit werd zeer gewaardeerd, zowel door de bezoekers als door de deelnemers zelf.

Organisatie: Hester van Dapperen en Nicolle Schatborn.
Legenda en plattegrond: Simone Heijdemans
Vormgeving uitnodiging: Anouk Jutta
Foto uitnodiging: Odile Lemstra.

Er is een DVD van de Open Dagen 2004.

Dankzij subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst is het mogelijk gemaakt om de publiciteit voor de Open Dagen 2004 te professionaliseren.