Recht op kunst!

Expositie Elsbeth Pluimers

5|11|22 – 13|11|22

Van 5 tot en met 13 november 2022 vindt het evenement Recht op Kunst! plaats.

Tijdens dit evenement exposeren 48 kunstRUIM-ers hun werk en er is een uitgebreid randprogramma met onder meer workshops, art walks & art talks. Toegang en deelname aan het randprogramma is gratis.

Elsbeth Pluimers – van huis uit bioloog en geoloog – toont onder de titel ‘Golden Spike’ letterlijk en figuurlijk een beeldtaal van haar fascinatie voor het ontstaan van de aarde. Golden Spike is een vakterm uit de geologie, een ‘gouden spijker’ die de locatie markeert waar de basis van een gesteente uit een geologisch tijdperk duidelijk zichtbaar is.

Vanuit haar kennis van de aardwetenschappen en Aziatische tradities maakt Elsbeth haar werken in klei, brons en glas. Haar speurtocht begon ooit in het fossielenkabinet van Teylers Museum, Haarlem en kreeg richting door het vinden van een vulkanische bom in de Auvergne.

Haar werk is onder meer te zien in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Behalve in Nederland zijn werken van Elsbeth te zien in Chongqing (China), Beijing (China), Yunggu PorcelainMuseum (Zuid-Korea).

www.kunstruim.amsterdam