Project Space Nieuw en Meer

11|07|20 – 12|07|20
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

Expositie op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli
open van 13.00 tot 18.00 uur
Hapjes en drankjes aanwezig

Na een gedwongen isolement van drie maanden door het Coronavirus zijn wij trots om de deuren weer te openen met een expositie van vier talentvolle jonge kunstenaars.

De expositie belooft een nieuwsgierig makend evenement te worden en vindt plaats op het voorterrein, het Paviljoen en de Cantina van Nieuw en Meer.

 

Maud van den Beuken (NL) (1993) vraagt zich af of we het landschap als volume kunnen opslaan en conserveren. Ze meet, scant en definieert het landschap als een veldwerker https://www.maudvandenbeuken.nl/)

lees meer

 

Johannes Büttner (DE) (1985) refereert in zijn werk aan maatschappelijke kwesties: van politieke crisis, energiebronnen en werk in het digitale tijdperk tot aan complottheorieën en esotherische ideeën http://www.johannes-buettner.com/).

 

Philipp Gufler (DE/NL) (1989) (in samenwerking met Johannes Büttner) kunstenaarsboeken, gezeefdrukte spiegel en ‘quilts’, video-installaties en performances: het werk kent vele verschijningsvormen. Het draait vaak om sociale en politieke thema’s als identiteit en queer.
http://www.philippgufler.de

lees meer over Büttner en Gufler

Philipp Gufler: It is getting alive, exhibition view, BQ Berlin, photo: Roman März, BQ Berlin

 

Mayra Sergio (BRA) (1984) combineert het vertellen van verhalen met verrassend materiaalonderzoek en vakmanschap. Identiteit, geheugen en immigratie zijn in haar werk terugkerende thema’s https://mayrasergio.com/

lees meer

 

Op zaterdag 11 juli geven Maud van den Beuken, Johannes Büttner en Mayra Sergio korte artist talks over hun werk op 3 tijden: 14.30u, 15.30u en 16.30u.

Afhankelijk van het aantal bezoekers vindt publieksregulering plaats.

Wij zorgen voor maximale hygiene, zeep, desinfecterende handgel. Iedereen moet op 1,5m afstand van elkaar blijven. Blijf thuis als je verkouden bent, loopneus hebt, keelpijn of verhoging hebt.

We ask the visitors to respect the corona rules. Give each other 1,5m space, don’t touch anything. If you have a cold or are ill, do not come. We can allow up to 50 visitors on the field and 5 in the Keet at the same time.

We count on your understanding.

 

LAB Nieuw en Meer
curator Lydia Schouten