Profs ’06

1|07|06 – 2|07|06
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

Tijdens de ‘Profs’ Open Dagen op 1 en 2 juli 2006 presenteerden de kunstenaars van Nieuw en Meer en Rijkshemelvaart zich als ware topsporters. In een arena vol ateliers waar wordt getraind, gezweet en gescoord op eredivisieniveau, waren alle fans welkom om ze aan te moedigen.

Bij wijze van flirt naar de oranje gekte tijdens het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland hullen de kunstenaars zich in voetbaltenue en laten zich als ware profs portretteren.  Deze voetbalplaatjes konden worden verzameld en geplakt in een album, dat tevens dienst deed als programmaboekje/catalogus.

Een Skybox promotiebus, een VIP preview en de Live webbroadcasting zorgen ervoor dat de wereld weet dat de Open Dagen 2006 in aantocht zijn. Een snelcursus voetballatijn met Cito-toets (Erik Hobijn, Paul Bulika), Energiegolven (Nils Krook, Björn Warning) een mega grote troffee en een tafelvoetbalspel van 10 meter lang (Sander van Deursen, Paul Bulika) doen de rest.

Mocht het de bezoeker allemaal even teveel worden, dan kon deze terecht bij de ‘Therapeuterette’ voor een gesprek met kunstenaar psycholoog Oscar Prins over alles behalve voetbal (met extra tree-hug therapie).

Natuurlijk kon de bezoeker de oranjegekte ontvluchten in de 55 ateliers waar kunstenaars hun werk presenteerden. Daarnaast kon men op beide locaties getuige zijn van performances (o.a. de Pyrofontein van Erik Hobijn), muzikale optredens en deelnemen aan verschillende culturele activiteiten (zoals Naked Raku onder leiding van Elsbeth Pluimers).

Bekijk programma

Bekijk poster

Organisatie: Nicolle Schatborn, Paul Bulika
Medewerking van: Jeanine Theunissen, Marie-José Hoeboer, Mariëtte Renssen, Sander van Deursen, Björn Warning, Erik Hobijn, Elsbeth Pluimers
Fotografie: Thomas Lenden
Vormgeving: Rosetta Spadaro
Skybox promotiebus: Vera Broos, Rob Hagenouw, Nils Krook, Pipsqueak was here!!!
Live webbroadcasting: Mariette Rensen, Dick Goemans

Deze Open Dagen zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Slotervaart.
Met dank aan Aquarius, Artemis, De Vervoering, Superletters en Bseated.