Tineke Tromp

Oude Haagseweg 171
1066 DD Amsterdam

Sinds 1990 lig ik met ons varend woonschip op de Haarlemmerringvaart aan de oever van ateliers Nieuw en Meer. Na mijn werk in de kunsteducatie voor het onderwijs in de provincie Groningen en Utrecht heb ik gewerkt voor Bibliotheek Haarlemmermeer waar ik programma’s organiseerde rondom lezen en literatuur.

Sinds 2014 ben ik programmamaker van het Cultuurgebouw Haarlemmermeer. Ik maak samen met collega’s, culturele programma’s zoals o.a. Literaire Diners met bekende Nederlandse schrijvers, Kinderboekenfeesten, Het Kamermuziekfestival, Route 65- een maandprogramma voor senioren, de Polderparade-opening van het culturele seizoen, Het Gesprek- een debatprogramma over actuele zaken. Een boekengala en een interviewprogramma met schrijvers, toneelmakers en kunstenaars is in ontwikkeling.

In mijn vrije tijd schilder ik wat. In het atelier van mijn man Bart is daarvoor plek. Onze twee dochters zijn op Nieuw en Meer geboren en wonen net als ik met veel plezier tussen de kunst en de natuur met de stad om de hoek.