Meinbert Gozewijn van Soest

Oude Haagseweg 77 A1
1066 DC Amsterdam
+31648483696

Meinbert Gozewijn van Soest (Alkmaar 1964) tekent de ervaring van het kijken naar een gezicht. De tekeningen zijn eerder middel dan doel; meer een aanleiding om de menselijke natuur te verbeelden, dan het uiterlijk van een bepaald persoon.
Toch ‘lijken’ zijn tekeningen wel, en zijn behalve autonoom ook ‘portret’ te noemen. Naast het tekenen maakt en verzamelt Meinbert Gozewijn zaken die zowel ‘eeuwigheid’ als ‘vergankelijkheid’ vertegenwoordigen. Hij noemt deze verzameling “Relikwieën Museum“en onderzoekt hiermee vormen van rouwverwerking en rouwrituelen.

In 1989 studeerde Meinbert Gozewijn van Soest af aan de Rietveld Academie, afdeling Monumentale Vormgeving. Hij had solo-exposities o.a. bij RonMandos Gallery, het Virtueel Museum Zuidas, Teylers Museum Haarlem, en op het hoofdkantoor van DSM in Sittard. Verder deed hij mee aan diverse groepsexposities in binnen en buitenland. Het Stedelijk Museum Amsterdam, Stadsarchief Amsterdam, Teylers Museum, DSM Art Collection hebben werk van hem in hun collectie.