Frans Franciscus

Oude Haagseweg 77 B1
1066 DC Amsterdam
+31621535702

Frans Franciscus (1959, Utrecht) woont en werkt in Amsterdam. Hij reist al tekenend en schilderend door tijd en ruimte, behandelt oude religieuze en kunsthistorische thema’s op onorthodoxe, levendige en groteske manier en gaat daarbij vreemdsoortige metamorfosen en psychedelische trekjes niet uit de weg. De kunst van Franciscus is verhalend maar haalt letterlijk alles uit de kast om de kijker te charmeren, op het verkeerde been te zetten of te overrompelen. Op onnavolgbare wijze worden serieuze standpunten onderuit gehaald en hij prikkelende kanttekeningen geplaatst bij de kunsthistorische overlevering. De kunstenaar onderhoudt een warme relatie met oude meesters. Die hechte band vertaalt hij op allerlei manieren zonder eigentijdse toonzetting uit het oog te verliezen.

De laatste jaren organiseerde hij veelvuldig tentoonstellingen en kunstzinnige evenementen zoals Museumnacht voor Arti et Amicitiea in Amsterdam. Sinds 2012 werkt Franciscus ook onder de naam Franciscus & Franciscus samen met zijn echtgenoot Rienus Gündel Franciscus (1967, Dordrecht) aan een groeiende serie fotografische portretten met de werktitel ‘After Memling’ die zowel als vrij werk als in opdracht worden gemaakt.

Tentoonstellingen in Nederland, België, Curaçao, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Jordanië, Spanje, Zwitserland, Zuid Afrika, Groot-Brittannië, Rusland en Tsjechië.