presentatie Plaagdierboek

22|04|18
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

Een fraai boek en een ludiek diner.
Je bent van harte uitgenodigd om op zondag 22 april samen met ons te toasten op het nieuwe Plaagdierboek. Voor de liefhebbers is er daarna (tegen betaling) een ‘Plaagdierdiner’.

De kunstenaars van de Keuken van het Ongewenst Dier, geïnterviewd in het boek, verzorgen dit diner. Tijdens het Plaagdierdiner eet je geen insecten, maar andere ‘ongewenste’ dieren. En ga je in gesprek over de geschiedenis en achtergrond van de dieren en waarom ze de titel plaagdier dragen. Op het wensenlijstje van de Franse chefkok Charles Pelissot staan beverrat, zwaan, rivierkreeft en meer. Voor vegetariërs wordt er uiteraard iets anders gemaakt. Voor het Plaagdierdiner is beperkt plek, dus meld je snel aan!

Waar?
In het tuinhuis van Lab Nieuw en Meer
Oude Haagseweg 51, Amsterdam

Wanneer?
Zondag 22 april 2018

Tijd?
Presentatie met borrel: 16-17.30 uur
Plaagdierdiner: 18-20.30 uur (graag vooraf opgeven, vegetarisch en/of allergieën doorgeven)
(Kosten diner: € 29,50 excl drankjes)

Laat ons weten wanneer jij aanschuift!
Meld je aan

Over het boek

Een plaagdier is een dier dat jou plaagt. Het doet iets wat je liever niet wilt. Als iemand jou plaagt dan zijn er verschillende manieren om daarop te reageren. Hoe? Dat hangt helemaal af van hoe jij de schade ervaart. De één gooit slakken over de schutting naar de buren. De ander beschildert de huisjes met rugnummers om ze beter te kunnen volgen. Na het succesvolle Onkruidboek kwam er al gauw de vraag: ‘Is er ook zo’n boek over vervelende beestjes?’ Vijf jaar later is het zover. Suze en Lotte begonnen een boek te schrijven over het natuurvriendelijk bestrijden van plaagdieren. Want je wilde toch van die beestjes af? Hoe verder het boek vorderde hoe meer zij erachter kwamen hoe nuttig en functioneel de plaagdieren in je tuin eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Trichis-plaagdierboek-inkijk5 Trichis-plaagdierboek-inkijk4 Trichis-plaagdierboek-inkijk3