Open dagen ’03

18|05|03 – 19|05|03
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

Nieuw en Meer en Rijkshemelvaart openen op zondag 18 mei 2003 beide terreinen voor publiek. De vorig jaar begonnen samenwerking wordt uitgediept in een gezamenlijke beeldententoonstelling op het terrein van Nieuw en Meer.

Wat goed is moet worden vervolgd en zo ontstaan tradities. En dat geldt ook voor de samenwerking met Rijkshemelvaart. Deelnemende kunstenaars op beide terreinen stonden bezoekers te woord in hun ateliers, waar hun werk te bezichtigen viel.
Wederom was het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding voor meer informatie.

De ruimtelijke scheiding van de beide terreinen werd overbrugd door een gezamenlijke beeldententoonstelling in de binnenstraat ‘Oogbaden’ van Nieuw en Meer.
Een locatie die een traditie kent in publieke manifestaties. De naam van de straat is ontstaan bij een gelijknamige tentoonstelling in 1991 en zal nog vaak als ‘podium’ voor diverse cultuuruitingen gebruikt worden.

Enorme constructies van staal, beelden van keramiek, onverwoestbaar of met de houdbaarheid van een dag, het stond er allemaal. En smaakte dit bij de bezoeker naar meer, dan kon deze in het atelier van de betreffende kunstenaar zijn hart verder ophalen.

Organisatie: Hester van Dapperen, Pieter van Schelt, Atten van de Vlugt, Nicolle Schatborn
PR : Marije Hondelinck en Erik Hamburg
Organisatie beeldenroute: Atten van der Vlucht
Gidsen: Tineke Tromp, Paula van Ameijde, Liet Heringa, Maarten van Kalsbeek
Ontwerp poster / flyer: Pipsqueak was here en Anouk Jutta