Culturele Stelling van Amsterdam presenteert

ONBETAALBAAR KAPITAAL!

12|06|19
Pakhuis de Zwijger,  Piet Heinkade 179,  Amsterdam


Avondvullend programma over het belang van vrije culturele ruimte voor de stad.

aanvang: 19.45 uur tot 22.00 uur

Bekijk de livestream terug klik hier

Lees het verslag (pdf)

De Culturele Stelling van Amsterdam – een verbond van onafhankelijke creatieve woon-werkpanden en vrije culturele ruimten in en rond Amsterdam – maakt een al decennialang verborgen kracht van de stad zichtbaar. De lange Amsterdamse traditie van tegencultuur met haar rafelranden en eigenwijsheid is het niet alleen waard krachtig te verdedigen, maar is ook onmisbaar in het belang van de stad en haar cultuur als geheel. Het stadsbestuur onderstreept dit belang. Maar doet ze er ook genoeg aan?

Zeer verheugd zijn we met de deelname van o.a.
Joram Kraaijeveld – Platform BK, Marjo van Schaik – Tolhuistuin, Pauline Westendorp – 02025, Mieke Renders – Trans Europe Halles, Jan Jaap Knol – Boekmanstichting, Roel Griffioen – auteur, Robert C. Kloosterman – Hoogleraar Economische Geografie en Planologie UVA en Arthur Kneepkens – regisseur/performer.

Het doel van de manifestatie is om ons netwerk te versterken en onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. We zullen het belang van de Culturele Stelling voor de stad Amsterdam vanuit diverse invalshoeken belichten.
Kunst en Cultuur, Autonomie/DIY/Commons, Duurzaamheid, Eigendom en Inclusiviteit.

We willen aansturen op nieuwe voorstellen en waarborgen voor het behoud en uitbreiding van de vrije culturele ruimten in Amsterdam!

Komt allen naar deze bijzondere bijeenkomst op 12 juni!
Meldt je aan (vrij van kosten) bij Pakhuis de Zwijger.

Lees het Manifest
volg Culturele Stelling op Facebook

Hopelijk tot ziens op woensdag 12 juni
hartelijke groeten namens de Culturele Stelling van Amsterdam