Mixe with me ’09

19|06|09 – 21|06|09
Nieuw & Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

“Nieuw en Meer” en hun gasten presenteerden tijdens Mixe with me diverse kunst cross-overs, muzikale mixen, performers, culinaire mixen, dichters, ruimtelijke installaties.

In de heuvels van Portugal vond Liesbeth Bijwaard, kunstenaar van “Nieuw en Meer”, een oude herdersstok. De ronding aan de bovenkant van de stok was beslagen met blik. Gekerfd in het blik stond de tekst ’MIXE WITH ME’ te lezen.

Deze mysterieuze vondst was voor haar aanleiding om kunstenaars te laten mixen

“Nieuw en Meer” Het cultuurschiereiland van Amsterdam, is de locatie waar meer dan 150 kunstenaars met elkaar gaan mixen. Deze unieke combinaties van verschillende stijlen, technieken en disciplines gaan verassende kunstwerken opleveren. Nieuw en Meerders hebben kunstenaars, muzikanten, performers, vormgevers, dansers en mimespelers uit 15 landen uitgenodigd om samen 50 studio’s en 15000 m2 openbare ruimtes aan een metamorfose te onderwerpen. De kunstenaars van Nieuw en Meer en hun gasten presenteren een programma bestaande uit diverse kunst cross-overs, muzikale mixen, performers, culinaire mixen, dichters, installaties etc.

Op vrijdagavond 19 juni is er vanaf 18.00 uur een “Meet and Greet” om te mixen met de kunstenaars. Op die avond zullen verschillende Koks een mix van internationale keukenstijlen koken voor de deelnemers en bezoekers van ’ MIXE WITH ME’

Op zaterdag 20 juni vanaf 11.00 tot 23.00 uur (studio’s tot 19.00 uur)
en zondag 21 juni vanaf 11.00 tot 19.00 uur presenteren de kunstenaars en makers een goed gevuld programma. Van documentaire tot experiment. Van design tot fetish van raw tot romantisch.

Bekijk foto’s van Thomas Lenden: