Liefdesproject

Teun Castelein, performance-, bloemen-, stads-, boten-, straat- en verkeerskunstenaar (en meer) is zojuist begonnen aan een nieuw project. Een liefdesproject dat door theater Artemis en De Krakeling is opgezet om twee scholen met hulp van twee kunstenaars verliefd op elkaar te laten worden.

Door Vere van der Veen

Met hulp van Teun zal de basisschool De Zeeheld een persoon worden. Een mens met gevoelens, karakter, visie. De school zal in de vorm van dit mens liefdesbrieven kunnen sturen naar zijn/haar/hun toekomstige liefde. Of een ander communicatiemiddel? Samen met stagiaire Jip Arts en pak en beet 300 leerlingen mag Teun binnenkort voor cupido spelen. Een liefde proberen te ontvlammen die mag leiden tot een date (kunstperformance)  in het Westerpark.

De weg naar dit liefdesproject, werd gelegd door de werken die Teun het meest recent heeft gemaakt. Het bloemrijke ‘Corona-Corso‘ en de Stadstotems bestaande uit door Teun ontworpen verkeersborden. Werken die tot de verbeelding spreken voor volwassenen in hun snelle vaart door de stad maar ook zeker door kinderen. Kenmerkend voor het werk van Castelein is dat hij aan vertrouwde objecten en situaties een draai geeft. Het verkeersbord is natuurlijk bedoeld voor het organiseren van het verkeer en communiceert belangrijke zaken. maar onder de 3 miljoen officiële verkeersborden zijn er ongeveer 600.000 overbodig vertelt Teun. Iedereen kan inmiddels borden bestellen online en kunstenaars mogen zeker niet achterblijven bij het ontwerpen van overbodige verkeersborden.

Teun voegt toe dat hij de meer abstracte borden het fraaist vindt. Met als favoriet het recent vernieuwde voorrangsbord dat zwarte lijnen heeft gekregen tussen het gele vlak en de witte bord. Een toevoeging voor de kleurenblinden.

Met basisschool De Zeeheld is Teun ook van plan verkeersborden te maken. Liefdesborden welteverstaan. Die kunnen namelijk ook heel goed dienen als communicatiemiddel tussen twee geliefdes! Het liefdesverkeer zal overzichtelijk en veilig kunnen verlopen door middel van die borden.

Nu maar hopen dat De Zeeheld zijn/haar/hun toekomstige partner niet kleurenblind is.