Landen 2012

Eco festival Landen 2e editie

19|10|12 – 21|10|12
Landschapspark de Oeverlanden,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

Eco festival LANDEN: een festival zonder opsmuk, met de natuur als uitgaanscentrum. Het enige eco festival van Nederland; een groen feest binnen metropolis Amsterdam. Locatie: Landschapspark de Oeverlanden, een groene oase aan het water ten zuiden van Amsterdam en de naastgelegen kunstenaarsplaatsen in Amsterdam, 19 t/m 21 oktober, 2012.

Eco festival Landen is kijken, doen, luisteren, leren, zien en dromen. Dichters, muzikanten, onderzoekers en kunstenaars laten zich door de natuur van de Oeverlanden inspireren. Maar je kunt er ook steentjes keilen, zelf papier maken van koeienpoep en kroketten van Schipholganzen eten.

DOEN
Wat is er te doen? Klim op de pedalen om al fietsend DJ Battery Low stroom te geven zodat hij plaatjes kan draaien. Of leer op het allerhoogste niveau steentjes keilen. Topkeiler Mads Vind Ludvigsen leert je de fijne kneepjes.
Ga lekker zweten in drijvende sauna ‘Het IJsvogeltje’. Volg een workshop papier maken van koeienvlaai bij The Poo Project. Ze kunnen nog veel meer met koeienpoep, en vertellen er graag over. Ga winkelen op de ‘floating market’ waar van alles te koop is. Of maak een heuse ‘rocket- stove’ onder leiding van Esron Schrijer. Help constructies maken van biologisch afbreekbare ballonnen. De ballonnen met daaraan een zakje zaden worden opgelaten en meegevoerd naar verre oorden.

VOELEN
Haak aan bij de de audiotour van Rosa van Goudoever. Luister naar de dichters van het beroemde Amsterdamse café Eijlders, in samenwerking met De Blaffende Honden. Beeldhouwers Bart Kelholt en Carolien Diepstraten van Nieuw en Meer maken samen een drijvend object voor het festival.
Muziek! Luister naar jazz van CoSMIX, of geniet van drumsolo’s,  fluitconcerten en meer. En als het regent, schuil je in de nieuwste installatie van Rob Hagenouw. Regendruppels worden muren en vormen zo een tijdelijke ruimte.

ETEN
Wat je van dichtbij haalt is lekker. En dus serveert de Keuken van het Ongewenst Dier hun onvolprezen Schipholganskroketten en ‘my little pony’ burgers. Ook kun je leren hoe je in de natuur van de Oeverlanden een maaltje kunt verzamelen. Er is biologisch bier, een theefabriek en er zijn heerlijkheden van geitenboerderij de Ridammerhoeve en boerderij de Boterbloem. Korpus komt wild vlees roken. Ook kun je het blauwe melkhuisje van keramiste Annet Pallesen en timmerman Pete Baker induiken om even op temperatuur te komen.

Wil je het weekend blijven? Pak je tent of huur je een van de ecotel kamers die in het park zijn opgericht. In oktober is het al vroeg donker en het terrein wordt dan ook sprookjesachtig verlicht. Eco festival Landen – 19 oktober 16:00 u. tot 21 oktober 20:00 u.

Kijk voor meer details op www.ecofestivallanden.nl   en volg ons op  facebook 

Of bel met Nicolle Schatborn – 06/11310439 en evt. 020-6177935
Impressies van vorig jaar:

http://www.thehospages.com/pictures/misc/2011-10-15-ecofestival/
http://www.lenden.nl/folder.php?folder=archive&id=20111015_NEM

extra link to a short movie
http://www.youtube.com/watch?v=FFp9ksRWoB8
Persbericht (Engels): PB Engels