Kunstcorso

Verhalende optocht met performers, beeldend kunstenaars, theatermakers, dans en muziek

10|06|23

Op zaterdag 10 juni 2023 brengt de Culturele Stelling van Amsterdam voor de tweede keer een feestelijke aubade aan de stad met het Amsterdamse Kunst Corso, dwars door heel Amsterdam. Dit jaar rijdt het Corso vanuit ateliercomplex Nieuw en Meer via het Mercatorplein naar het centrum van de stad.

Het Corso is een allegorische en verhalende optocht met performers, beeldend kunstenaars, theatermakers, dans en muziek. Een lange slinger van aanhangwagens met daarop installaties, muziek en performances, voortgetrokken door oude tractoren. Met het Kunst Corso vieren we de kunst- en cultuursector van Amsterdam en vragen we aandacht voor een leefbare en betaalbare stad voor iedereen.

Bijdragen voor op de Corsowagens zijn onder andere van: Una Jongenelis, Oscar Peters en Leon de Bruijne, Alex Winters, Pia Vapeur en Moos Trienen, Tinkebell, Suat Ögüt, Bookstore Project, Nora Tinholt, Arthur van Beek, Teun Castelein, Jippe Liefbroer, Monsterverbond NDSM en Splitter Splatter. Ook is er ruimte voor ‘Zwaan-Kleef-Aan-Deelnemers’ – wil je meelopen of -fietsen? Om 11:00 uur vertrek vanaf Nieuw en Meer.

De link naar meer informatie:
https://culturelestelling.amsterdam

Fotocredits: Ernst van Deursen
Beeld KunstCorso: Kiki Weerts