Kunst aan het Spaarne

Hedendaagse tekeningen uit de schenking van Bart Spoorenberg

18|03|16 – 12|06|16
Teylers Museum,  Spaarne 16,  Haarlem

Bart Spoorenberg, verzamelaar én buurman van Teylers Museum, schonk het museum in de afgelopen jaren een grote groep hedendaagse tekeningen. Ter viering van deze mooie verrijking van de verzameling stelde hij een tentoonstelling samen uit zijn schenking. 

Van Tammo Schuringa zijn er twee tekeningen te zien en enkele d.a.t.-tekeningen die hij samen met Claudie de Cleen, Corinne Bonsma en Thé Tjong-Khing maakte.

Dankzij Spoorenbergs schenking krijgt het museum de beschikking over werk van veel van de beste Nederlandse tekenaars van de afgelopen twintig jaar. Een selectie van de kunstwerken van o.a. Rosemin Hendriks, Rinke Nijburg, Emo Verkerk, Arno Kramer, Paul Klemann, Hans de Wit en Koen Vermeule zullen vanaf 18 maart tot en met 12 juni te zien zijn in Teylers Prentenkabinet.

Het eerste weekend van de tentoonstelling (18, 19 en 20 maart) is onderdeel van de Haarlemse Lente 2016, een lang weekend vol hedendaagse kunst in Haarlem.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op 18 maart waarvoor Teylers Museum uitnodigingen op naam heeft verstuurd. Vanaf zaterdag 19 maart is iedereen welkom.

Openingstijden
di – vr: 10.00 – 17.00 uur
za + zo + feestdagen: 11.00 – 17.00 uur