Petit Samois

Optreden tijdens Springtime 2017!

EN | NL

In navolging van ‘Samois sur Seine’ in Frankrijk, een jaarlijks Gipsy Jazz festival ter nagedachtenis aan de muzikale erfenis van Django Reinhardt, wordt jaarlijks op een zaterdag in juli Le petit Samois gehouden tussen de woonwagens op het achterterrein van Nieuw en Meer.

Op initiatief van de woonwagenbewoner en bassist, Cor Jonker, is dit muziekfestival in 1990 van start gegaan. Het is een echte traditie geworden die ook na het verhuizen van Cor door de bewoners is voortgezet. Het bijzondere aan deze dag is dat we ieder jaar dezelfde afspraak met elkaar hebben: op de eerste zaterdag van juli vindt het festival plaats en de rest gebeurt vanzelf.

Following ‘Samois’ in France , an annual Gipsy Jazz Festival to commemorate the musical legacy of Django Reinhardt Arts, Le petit Samois is organised annually on the first Saturday of July, situated between the caravans in the backyard of Nieuw en Meer.

This music festival was launched in 1990 on the initiative of the caravan dweller and bassist Cor Jonker . It has become a tradition that even after the move by Cor is continued by the residents .

Bewaren

Bewaren