Future Play

Co-Creation Art Experiment

Deze zomer vierde Nieuw en Meer haar 30 jarig bestaan met een bijzonder experiment, Future Play. Een week lang was Nieuw en Meer het speelveld van internationale kunstenaars en pas afgestudeerde studenten van de Rietveld Academie en de Theaterschool. De werkperiode is afgesloten met een driedaagse manifestatie waarin de resultaten werden gepresenteerd en de bezoekers de kans kregen om in interactie met installaties en performances deel te nemen aan het creatieve proces.

Een eenmalige en unieke belevenis met een mix van beeldende kunst, site-specific interactieve installaties, Treasure Art Hunt, lichtshows, theater, poëzie en technologie in een omgeving van stedelijke natuur.

Landtong Nieuwe Meer

Future Play was een kickstart-project van de werkgroep Landtong Nieuwe Meer. De landtong, die voor het grootste deel door het kunstenaarscomplex in beslag wordt genomen, is onderdeel van de groene zone rond het Nieuwe Meer. Door de toekomstige uitbreiding van het Amsterdamse Bos met de noordoever van de Nieuwe Meer krijgt dit gebied de potentie uit te groeien tot een grootschalig groen recreatiegebied voor de toekomstige stad Amsterdam. De werkgroep Landtong Nieuwe Meer maakt zich sterk voor een duurzame inrichting van dit stadspark. Door te experimenteren met een Antropoceen park* kunnen nieuwe perspectieven op de stad en de cultuur worden geopend, waarin de grenzen tussen natuur en cultuur vervagen. Het Groot Amsterdamse Bos kan een park worden waar de verbeelding van een nieuw tijdperk, het *Antropoceen (waarin de mensheid het lot van de planeet in handen heeft) de ruimte krijgt. Met Future Play werd op artistieke wijze geëxperimenteerd met dit thema.

Het Parool over 30 jaar Nieuw en Meer »