Future Past Glory

Heringa/van Kalsbeek

12|10|18
Beatrixpark Amsterdam,  vlakbij Prinses Irenestraat 19,  Amsterdam
UITNODIGING

Vrijdag 12 oktober om 17.00 uur wordt het kunstwerk Future Past Glory van het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek in het Beatrixpark onthuld. 
Wij eren hiermee pioniersvrouw Jakoba Mulder (1900 – 1988). Zij was de eerste vrouwelijke stedenbouwkundige en architect van de gemeente Amsterdam. Ze was een vrouw in een mannenwereld en samen met Cornelis van Eesteren de drijvende kracht achter het Algemeen Uitbreidingsplan dat in 1934 tot stand kwam en de basis vormde voor de stedelijke uitbreiding in het westen en zuiden van Amsterdam.  Daarnaast gaf ze – in samenwerking met Aldo van Eyck  – de stad ruim zevenhonderd speeltuinen en zorgde ze voor leefbaarheid in nieuwe wijken door veel groen in haar plannen op te nemen. Voor het in 1938 geopende Beatrixpark ontwierp ze een romantisch-Engelse  landschapstuin met vijver en grote, open recreatieweide. Deze pioniersvrouw – ‘Ko’ voor vrienden –  krijgt nu een Tooi  in het door haar ontworpen en zo geliefde Beatrixpark, dat in 2018 80 jaar bestaat.

De onthulling start om 17:00 uur in het Beatrixpark, ongeveer 100 meter vanaf de ingang aan de Prinses Irenestraat 19. Wethouder Kunst & Cultuur Touria Meliani onthult het werk samen met de makers, het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek. De onthulling sluiten we feestelijk af met een borrel bij restaurant As.

Namens het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuid nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Sebastiaan Capel
Voorzitter Dagelijks Bestuur
 
Voor vragen betreft de onthulling kunt u contact opnemen met Sabrina C.M.J. Dekker, beleidsrealisatie Kunst & Cultuur, e-mail:sabrina.dekker@amsterdam.nl
heringa/vankalsbeek
 Als de link niet automatisch opent, klik hier: https://vimeo.com/290161712