Flora & Fauna

Op en rond het Nieuw en Meer terrein

Er zijn bijzondere zaken waar te nemen wat betreft de flora en fauna op en rond het complex van Nieuw en Meer. De terreincommissie deelt een paar waarnemingen.

Natuurlijke oeverbescherming

De vorig jaar gerealiseerde natuurlijke oeverbescherming is reeds in gebruik genomen. Deze meerkikker is er tevreden mee.

Meerkikker, foto Jasper Schiphof

Zeldzame planten

Naast de mooie stinzenplanten zoals sneeuwklokjes, lelietjes-van-dalen en blauwe druifjes op de oprijlaan zijn we heel blij met andere zeldzame planten zoals de Gulden sleutelbloem (Primula veris).

Gulden sleutelbloem, foto Jasper Schiphof

Huiszwaluwen

Al sinds 1986 worden de huiszwaluwen op het Nieuw en Meer complex in kaart gebracht. Tussen de 20 en 30 broedpaartjes nestelen onder de dakgoten van de Gebouwen en loodsen. Goed om te zien dat de eerste bouwwerkjes alweer bezocht worden.

© Foto’s: Jasper Schiphof

Huiszwaluw, foto Jasper Schiphof

meer Flora & Fauna
De Stadsreus, Hommelnestmot, de Gele Knotssprietbladwesp, Bosuil, Hop en Vliegenzwam is een kleine opsomming van Flora en Fauna op ons terrein en oja “onze” muurhagedissen hebben jonkies gekregen.

Meld jouw natuur waarnemingen

Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en onderdeel van Stichting Natuurinformatie. Waarneming.nl wil iedereen in staat stellen om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst. Het platform werkt hiertoe samen met duizenden vrijwilligers, zowel rechtstreeks als via meer dan 300 regionale en landelijke werkgroepen. Ze kunnen best nog wel wat meer waarnemers gebruiken dus meld je aan en deel je waarnemingen van Flora & Fauna op en rond het complex Nieuw en Meer (daarbuiten mag natuurlijk ook) met de rest van de wereld. Je waarnemingen helpen de natuur.