Flora & Fauna

Op en rond het Nieuw en Meer terrein

Bestrating
Ons Culturele erfgoed in de vorm van de waalformaat bestrating heeft op een aantal plekken een schitterend resultaat opgeleverd. Het pleintje naast het Voorhuis naar het voorveld, achterkant van gebouw C en het straatwerk op de kopse kanten van de gebouwen naar de postkamer liggen er weer in zoals het destijds bedoeld is. Ook de ingang naar het voorveld bij het begin van de oprijlaan is een volwaardige entree geworden.

1000knoop-team
De hevig woekerende exoot de Japanse Duizendknoop is op een aantal locaties aanwezig. Met de inzet van ons 1000knoop-team hopen we dit plantje te bestrijden en er zo voor te zorgen dat het geen plaag wordt.

Met ongekend enthousiasme is het team gestart in de wetenschap dat het een taaie, langdurige klus gaat worden maar, we zijn en blijven hoopvol.

Steigers
De waterkant van ons complex heeft voor veel leden een grote aantrekkingskracht tijdens de zomermaanden. Door de puntjes op de i te zetten zijn de steigers bij voorhuis en tussen woonark nr.179 en schip nr.171 weer tip top in orde.

Buitenverlichting
Mede door ZelfWerkZaamheid is er een groot aantal nieuwe energiezuinige lampen met een lange levensduur geplaatst t.b.v. de buitenverlichting.

Fruitbomen
Appeltaart, appelmoes, appelcider, appelsap of om zo op te eten, de fruitbomen op het N&M hingen vol, voor iedereen om te plukken en van te genieten. We laten wel wat hangen voor de vogels en insecten. In de eerste maand van december komt firma Tarzan alle fruitbomen deskundig onder handen nemen.

Flora & Fauna
De Stadsreus, Hommelnestmot, de Gele Knotssprietbladwesp, Bosuil, Hop en Vliegenzwam is een kleine opsomming van Flora en Fauna op ons terrein en oja “onze” muurhagedissen hebben jonkies gekregen.