Derde editie MeerTonen van start

Unieke samensmelting van muziekstijlen vinden plaats in het platform MeerTonen. Nieuw en Meer ondersteunt dit platform dat een creatieve muzikale basis is voor eigenzinnige nieuwe muziek.

In het huidige culturele klimaat is weinig plek voor composities en muzikale werken die tijd vergen en niet per se commercieel van aard zijn. MeerTonen biedt hiervoor een uniek en uitzonderlijk podium. Binnen de opdracht die MeerTonen zichzelf hierin heeft gegeven wordt er vooral gezocht naar het samenbrengen van stromingen die gewoonlijk niet of zelden samenkomen.

Nieuw en Meer maakt dit mogelijk met faciliteiten om muziek op een professionele manier op te nemen en te documenteren, maar vooral omdat het één van de laatste plekken is waar geen commerciële eisen worden gesteld. Dit schept een voorwaarde waarbinnen werkelijk geschapen kan worden zonder de constante druk van tijd en geld. Tenslotte is dat wat uit de ziel en van onderaf geboren wordt de voedingsbodem van waaruit de werken ontstaan die door een breder publiek gewaardeerd worden. Zonder bodem geen groei.

Opnames en productie in 2022 op het Nieuw en Meer terrein in Warning Studios.
Door: Nils Krook, Gil Lopez, Mark Haanstra, Arie den Boer, Oene van Geel, Anton Goudsmit. Björn Warning.

De MeerTonen 2022 3e editie
In dit project doen mee: Nils Krook (gitarist van o.a. Plexus & producent MeerTonen), Gil Lopez (flamenco gitarist en producer van o.a. Belle and the Beats), Mark Haanstra (bassist en o.a. orkestleider van Lazarus/Bowie & Terry Bozzio), Arie den Boer (drummer/percussionist o.a. bekend van Steve Vai en de Blue Man Group) en Oene van Geel (Boy Edgar prijswinnaar en o.a. bekend van Zapp4 & Estafest), en gast solist Anton Goudsmit (eveneens Boy Edgar prijswinnaar).

2e Editie
Beluister op Spotify

1e Editie