DEGASTEN speelt Breken

28|02|19 – 20|04|19
Diverse locaties (zie speellijst)

De fysieke voorstelling BREKEN van jongerentheater DEGASTEN gaat over verlangen naar intimiteit. We hunkeren, stoten elkaar af en slaan weer toe. Hoe zoek je toenadering tot iemand? Verliezen we onszelf in de ander of blijven we veilig op ons eigen eilandje staan?

Theatergezelschap DEGASTEN laat tijdens de fysieke voorstelling BREKEN 3 de onopgeruimdheid van de mens zien. Waarin BREKEN 1 nog voorzichtig werd afgetast, werd in BREKEN 2 al meer toenadering gezocht. In BREKEN 3 draait het om het verwoestende verlangen naar de ander.

In de ratrace van onze maatschappij zijn we elkaars concurrenten. Wij móeten succesvol en hebben als hoogste doel perfectie. Er is geen ruimte en tijd om te twijfelen. Hoe dik is jouw huid? Durf jij jezelf nog bloot te geven?

In BREKEN 3 werkt DEGASTEN opnieuw samen met jongeren met een verstandelijke beperking van theater LeBelle, onderdeel van het Leerwerkbedrijf van
zorginstelling Cordaan.

DEGASTEN is een Amsterdams jongerentheatergezelschap. De voorstellingen zijn rauw, fysiek en muzikaal. Ze onderzoekt voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwt de confrontatie niet. Dicht op de huid van het publiek maken de spelers montagetheater dat sterk associatief en visueel is.

Speelllijst

do 28 februari BREKEN 3, 20.30 uur– Podium Mozaïek, Amsterdam

vr 1 maart BREKEN 3, 20.30 uur, Podium Mozaïek, Amsterdam

vr 8 maart, BREKEN 3, 19.30 uur, Filosofie en theater festival Denk Station, Krakeling, Amsterdam

vr 29 maart BREKEN 3, 20.15 uur Maaspodium, Rotterdam

di 9 april, BREKEN 3, 20.00 uur in Theater Kikker, Utrecht

do 19 en vr 20 april, BREKEN 3, 20.30 uur Frascati, Amsterdam