Convoi de Fête

10 augustus Nieuw en Meer

10|08|18 – 19|08|18
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

LET’S GET LOST AT NIEMANDSLAND

10 DAGEN CONVOI DE FÊTE

Het onafhankelijke reizende festival zal de komende zomer voor de zesde keer gaan rondtrekken. Convoi de Fête bestaat uit koks, muzikanten, artiesten, en andere geluksbrengers die meereizen of zich onderweg bij het festival aansluiten. De Roadtrip door Nederland zal gaan langs bijzondere campings, culturele vrijhavens en andere speciale locaties.

DATA

10 augustus Nieuw en Meer, Amsterdam
12/13 augustus Campsite Heeg, Heeg
14/16 augustus Campsite Buitenland, Zandpol
17/19 augustus Campsite Lievelinge, Vuren

BIJZONDERE LOCATIES

De locaties die Convoi de Fête aandoet zijn niet de standaard festivallocaties. We zoeken samenwerking met bijzondere plekken op zoals campings, culturele vrijhavens en dorpspleinen. Gastvrijheid, eten en cultuur staan centraal, en respect voor en samenwerking met de locatie. Bezoekers genieten van de avond, maar ook van een welverdiende nachtrust. Wie wil overnachten bij Convoi de Fête kan het beste contact opnemen met de locaties.

MUZIEK

Tot een uur of elf in de avond maken bands en singer-songwriters muziek en draaien vinylfreaks hun favoriete plaatjes. Een greep uit de optredens van de laatste jaren: de Britse folkies Funke and the Two Tone Baby en Doozer McDooze, Bjarke Ramsing (DE), Grim Fawkner (AUS), Anouk Visée, Timo de Jong (uit Meppel, Drente), mr. Skolnick, Erik Ankoné & the Gone Wrong Kings, O Bain Marie (BE), David Bowie Coverband ‘Ground Control’, Pelvic Fins, Sorry Bunch, Candice Mcleod (AUS), Sasha March (AUS) en de Easy Rider-stijl van Radio Beachbum.

FOOD

De foodtrucks van Convoi de Fête serveren gerechten met liefde voor bio en het eigen recept. Uit alle windstreken bovendien: afgelopen jaren reden onder andere de Koreaanse, Japanse en Spaanse keuken met het konvooi mee. Ook waren er Hollandse pannenkoeken en wafels, en werden er bitterballen geserveerd van de Schipholgans.

KLEINKUNST

De samenstelling van het Convoi is gevarieerd en er is op iedere locatie weer van alles te beleven. Een greep uit wat je zomaar kunt verwachten: food fights, theater, silent disco, karaoke in een bus, kinderkookworkshops en dit jaar de première van Convoi’s eigen live radio station: Radio Beachbum. AGENDA Wil je weten wat er speelt, en waar we komen?
Een overzicht, zowel van locaties als onze speellijst, is beschikbaar op www.convoidefete.com

Convoi de Fete op Facebook