Collages – assemblages

Met werk van Tammo Schuringa

26|01|22 – 1|04|22
Provinciehuis,  Dreef 3,  Haarlem

De nieuwe Dreefexpositie ‘Collages-Assemblages’ is van 26 januari tot en met 1 april 2022 te zien in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Na de uitvinding van het kubisme door Picasso en Braque rond 1907 volgde er 5 jaar later nog een vondst; die van de collagetechniek en de daaruit voortkomende assemblagetechniek, waarbij voorwerpen uit de realiteit een plaats kregen in een kunstwerk.

Curator Rob de Vries ging op zoek naar de sporen van collages en assemblages in het werk van: ARMAN, Armando, Carel Blotkamp, Guillaume Bijl, Eugène Brands, Sjoerd Buisman, Luciano Fabro, Risk Hazekamp, Henk Peeters, Tammo Schuringa, Piet Tuytel, Carel Visser, Kees Visser, Luuk Wilmering en Frans Zwartjes. Een speciaal voor de tentoonstelling geschreven tekst van drs. M. Piller is verkrijgbaar bij de tentoonstelling.

Open

De expositie is vanaf  26 januari t/m 1 april  2022 te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis (Paviljoen Welgelegen), Dreef 3, Haarlem. Naast het coronatoegangsbewijs is het dragen van een mondkapje verplicht.