Broedplaatsendagen ’14

12|10|14
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg,  Amsterdam

Ruim 20 kunstenaars van ‘Nieuw en Meer’ stellen van 12:00 tot 19:00 uur hun werkplek open voor publiek. Schilderijen, sculpturen, foto’s, installaties, constructies en meer zullen deze dag te zien zijn . Sommigen kiezen voor een speciaal voor de gelegenheid gemaakte presentatie , anderen tonen hun atelier in hun rauwe alledaagse ongecensureerde verschijningsvorm. Het is een mooie gelegenheid om het werk van een groot aantal professionele kunstenaars die veelal hun sporen verdiend hebben in de kunstwereld , ook eens buiten de gestroomlijnde paden van musea en galeries te kunnen bekijken. Daarnaast is het terrein zelf een fascinerende plek om te bezoeken.

Programma:
Open Cantina tevens centrale punt met info en plattegrond van het terrein en ateliers die open zijn. Verder in Cantina : Food/ drinks en muziek/jam. De “on the edge galerie”, Sing & Smile bar en houtdraaierij: Het Boetje.

Workshop door Mariette Renssen: Bedruk je eigen t-shirt. Gratis workshop voor kinderen. Bijdrage: slechts kosten t-shirt. Tijden: 14:00- 17:00 uur.

Exposities:
Sander van Deurzen in de Witte Arena op het voorterrein van 12:00 tot 21:00 uur
‘Relikwieën Museum’ van Meinbert Gozewijn van Soest, ‘Installatie’ van Erik Hobijn
Demonstratie en evt stukje vliegen in professionele Flight simulator Boeing 737
Om 19:00 uur kennismakingsborrel met Argentijnse artist in residence op het terrein in de keet en romney loods op het voorterrein.

Rondleidingen door Else van der Burg om 15:00 uur, 16:00 en 17:00 uur duren ongeveer 35 minuten met o.a. aandacht voor het fotoproject: ‘Kinderen van nieuw en meer’.