Breedbeeld ’02

13|04|02 – 14|04|02
Nieuw en Meer en Rijkshemelvaart,  Oude Haagseweg,  Amsterdam
In het weekend van 13-14 april 2002 wordt de Cultuurzone Nieuw en Meer Rijkshemelvaart, onder de naam ‘Breedbeeld’, gelanceerd. Twee dagen lang zijn beide terreinen open voor publiek. Een bomenlaan vormt de verbinding tussen de twee plekken. De twee kunstenaarswerkplekken Nieuw en Meer en Rijkshemelvaart, liggen op een steenworp afstand van elkaar. Samen goed voor een concentratie van ruim 120 kunstenaars en andere creatieven op een paar hectare Amsterdam, bundelen ze hun krachten en nodigen heel Amsterdam en omgeving uit om eens te komen kijken.

Wat maakt dit gebied zo bijzonder en aantrekkelijk voor kunstenaars? Deze vragen waren de aanleiding voor Pieter van Schelt om tijdens deze Open Dagen een documentaire te maken waarin de kunstenaars antwoord geven op de vragen: ‘Wat betekent deze plek voor jou?’ en ‘Wat beteken jij voor de plek?’. De documentaire was te zien op een site die ter gelegenheid van de Open Dagen was gemaakt.

De beschilderde banieren die op de terreinen van Nieuw en Meer en Rijkshemelvaart waren opgehangen, vormden een tentoonstelling op zich. Dankzij de samenwerking was het dit jaar mogelijk om een full colour catalogus uit te brengen, die tijdens de Open Dagen kon worden aangeschaft.

Om de bezoekers te informeren over beide terreinen en te introduceren bij de kunstenaars, werden er rondleidingen gegeven.
Het plan was tweejaarlijks Open Dagen te organiseren. Maar gezien de grote belangstelling voor dit evenement, zal het na 2002 een jaarlijks terugkerende happening worden.

Organisatie: Hester van Dapperen, Pieter van Schelt, Atten van de Vlugt, Nicolle Schatborn,
Legenda en plattegrond: Rob Verdegaal.
Vormgeving en realisatie catalogus: Rob Verdegaal, Patricia de Ruyter, Anouk Jutta naar een idee van Hester van Dapperen. Met dank aan theatergroep Suver Nuver voor de foto’s.

De Open Dagen 2002 zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.