BoskLab Arcadia

Vere van der Veen en Sanne van Balen, Artists in residence in Leeuwarden

7|05|22 – 14|08|22
Arcadia BoskLab Leeuwarden

Sanne van Balen en Vere van der Veen zijn deze zomer onderdeel van Bosklab. Samen met 23 andere kunstenaars creëren  ze in een periode van 100 dagen ter plaatse kunst en cultuur.

Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? In het wandelende bos gebeurt van alles, het is altijd in beweging. Bewoners, bedrijven en (inter)nationale kunstenaars dragen daaraan bij. Het bos speelt zo met je zintuigen en zorgt dankzij de inzet van honderden vrijwilligers voor een nieuw wortelnetwerk van verbinding.

Een belangrijk onderdeel van het programma rondom Bosk, is het BoskLab. (activistische) Kunstenaars van verschillende kunstdisciplines zullen tijdens de honderd dagen nieuw werk maken en daarmee reflecteren op Bosk. Dit kan zowel langs de route van Bosk (in de binnenstad van Leeuwarden) als in de provincie Fryslân. Mede hierdoor zijn de honderd dagen een actieve zoektocht naar antwoorden op de centrale vraag van Bosk.

Vind hier meer informatie over BoskLab, het programma en meer informatie over hoe je mee kan doen aan Bosk.