Boom in Amsterdam

Bomen in de stedelijke biotoop

In de documentaire “Boom in Amsterdam” brengt regisseur Agnes de Ruijter de ambivalente relatie van stedelingen met hun groene medebewoners in beeld. Een urgente, gelaagde film over bomen in de stedelijke biotoop.

‘We wandelen, ruiken, horen, zien, proeven en voelen en houden daardoor nog meer van deze stad. ‘Boom in Amsterdam’ verkwikt en voedt, zonder informatief of formalistisch keurslijf.

Dagelijks wordt er alarm geslagen over de gevolgen van klimaatverandering en het uitsterven van organismen. Deze documentaire met de bomen in de hoofdrol, sluit aan bij de noodzaak van meer en blijvende aandacht voor ons leefklimaat. Verrassende verhalen van stadsbewoners, schrijvers en wetenschappers over de betekenis en het belang van bomen in de stad. Want zoveel is duidelijk: bomen kunnen heel goed zonder ons, maar wij zouden zonder de bomen heel snel uitsterven.

Boom in Amsterdam zal het beeld van een boom als straatmeubilair waar je je fiets aan vast zet en voor mannen in hoge nood blijvend veranderen.

Te zien in het Ketelhuis van 11 t/m 16 februari 2022.
Bekijk de Agenda van het Ketelhuis