SPACE SHOOTERS

Installatie van Vladimir Grafov

13|09|19 – 6|10|19
Marineterrein Art Lab,  De Schietbaan (Gebouw 022),  Amsterdam

Van 13 September tm 6 Oktober toont Cityscapes in het nieuwe Marineterrein Art Lab – De Schietbaan (Gebouw 022) de installatie ‘SPACE SHOOTERS van de Russisch-Nederlandse kunstenaar Vladimir Grafov.

 

De installatie speelt met de voormalige functie van het gebouw en de transformatie van het Marineterrein. Twee mysterieuze cilinders zweven als grote kogels in de Schietbaan. Het steeds veranderende licht in de cilinders duidt erop dat er iets wonderlijks staat te gebeuren, dat er iets bijzonders in wording is …

Vladimir Grafov (Rusland 1964) studeerde natuur- en wiskunde in Moskou. In de jaren 80’ was Grafov betrokken bij culturele manifestaties van de Russische alternatieve, avant-garde scene. In 1989 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij actief werd in de ‘tech-art’ scene. Grafov produceerde een groot aantal multi-media installaties en interactieve kunstwerken en was medeoprichter van het Amsterdamse collectief “Laboratories of Art Technologies” en de in Londen gevestigde collectieven Raylab en Hivenetworks. Sinds 2012 richt Grafov zich volledig op autonome lichtkunst en multimedia-performances.

INSTALLATIE: VLADIMIR GRAFOV  –  ‘SPACE SHOOTERS’

OPENING: Donderdag 12 September, 5 – 7 pm.

BEZOEK
TAB, The Amsterdam Beerfair: 13, 14 en 15 September 2019, 3 – 7 pm,
Weekend van de Wetenschap: 5 en 6 Oktober 2019, 3 – 7 pm,
De installatie is ook te bezoeken op afspraak: info@cityscapesfoundation.nl