Apotheca

Tentoonstelling

2|12|22 – 4|12|22

Opening Vrijdag 2 December 18:00- 22.00

Zaterdag 3 December 14:00-18:00

Zondag 4 December 14:00-18:00 / 16:00 soep en afsluiting

In de oude Griekse taal betekent Apotheca ‘opslagplaats voor geneeskrachtige kruiden’. 

Het Kunstpaviljoen van het Studiocomplex Nieuw en Meer ligt in een belangrijke natuurlijke en ecologische niche die deel uitmaakt van de Groene As en grenst aan het Amsterdamse Bos. Omgeven door deze natuurlijke omgeving tonen de kunstenaars Bonno van Doorn,

Thijs Rhijnsburger en Peer Veneman hun liefde voor kunst en natuur als vitale elementen voor de menselijke geest en energie.

De tentoonstelling toont een dynamische combinatie van schilderijen en sculpturen.

Bonno van Doorn (1977) Van Doorn: ‘Mijn werk komt voort uit voortdurende pogingen om beelden te creëren die buiten de algemeen aanvaarde classificatie vallen. De resultaten zijn intentioneel en toevallig en bieden weerstand aan de wereld van de vanzelfsprekende logica en efficiëntie. Deze resultaten (in de vorm van schilderijen en sculpturen) combineer ik in installaties tot een nieuwe en tijdelijke orde der dingen. Een wereld waarin het niet langer gaat om ontsnappen, maar om ontdekken en vinden.’

Thijs Rhijnsburger (1979) Rhijnsburger stelt zijn schilderijen samen uit elementen uit de stedelijke beeldcultuur en de natuurlijke omgeving. Zijn werken ontstaan door verschillende oppervlakken samen te voegen tot abstracte landschapsschilderijen die facetten bevatten van architectuur, natuur, straatreclame en graffiti. Rhijnsburger gebruikt verschillende materialen in zijn schilderijen, zoals textiel, spuitbusverf en olieverf.

Peer Veneman (1952) Veneman werd in de jaren tachtig bekend met kleurrijke sculpturen die de ruimte tussen abstractie en figuratie overbrugden. Sindsdien neemt hij de vrijheid om zowel abstracte als figuratieve werken te maken en ontkent hij de traditionele kloof tussen beide. Hij wil een nieuwe betekenis geven aan de beeldhouwkunst (vorm), de schilderkunst (het oppervlak) en de architectuur (de ruimtelijke constructie). Zijn recente werk is gebaseerd op uiteenlopende processen van natuurlijke groei en transformatie.