A perfect day

Met werk van Tammo Schuringa en anderen

6|03|20 – 15|03|20
Westergas,  Pazzanistraat 8,  Amsterdam

Van 6 tot en met 15 maart a.s. staat de Amsterdamse Westergasfabriek in het teken van de tekenkunst. Dan vindt de tweede editie van internationale tekententoonstelling A Perfect Day plaats. Ruim 40 kunstenaars van over de hele wereld zijn er met hun werk te zien en te horen. Een collectie met poëtische, hilarische en absurdistische tekeningen van onder andere Liana Finck, David Shrigley,  Paul Davis, Erik van Lieshout, Kamagurka en Tammo Schuringa.

Tekentop 40 verzameld

Overdag zijn kunstwerken van ruim 40 artiesten te bewonderen, van cartoons tot multimediale screenings en live shows. En daarnaast is er een avondprogramma. Zo treden tijdens A Perfect Night kunstenaars als Gummbah, Miriam Elia, Liana Finck, Rogier Roeters, Paul Faassen, Kamagurka en K. Schippers op, afgewisseld met live muziek en animaties.

Mede door de komst van instagram heeft deze tekenkunst, waarin tekening en tekst samen gaan, zich de laatste jaren enorm verspreid. Het is een uiterst directe communicatievorm om humoristische en fantasievolle gedachten en gevoelens over het moderne bestaan uit te dragen.

Iedereen aan het tekenen

Jong, oud en alles daar tussenin zal verleid worden om potlood en pen op te pakken tijdens  A Perfect Day. Er zijn workshops voor kinderen waarin zij met gevonden teksten en tekeningen verrassende combinaties maken. Volwassen kunnen tekenen als zelfhulp ervaren in de workshop Tekentherapie. Iedereen kan bovendien buttons en T-shirts maken. Er is een workshop risograph voor zowel amateurs als professionals met een liefde voor de risograpgh techniek, gehost door WOBBY Magazine. Klik hier voor het volledige programma.

Naar New Yorks voorbeeld

In 2008 vond in New York de tekententoonstelling Lots of things like this plaats, samengesteld door auteur Dave Eggers, bekend van Wat is de wat en Zeitoun. IN 2012 haalde grafisch vormgeefster Olga Scholten  samen met tekenaar Paul Faassen en producent Corine Haitjema een deel van deze collectie naar Amsterdam en vulde deze aan met werk van Nederlandse, Duitse en Belgische kunstenaars. Daarmee werd de wereldwijde tekenscene opgetrommeld om kennis en werken te delen en was de eerste editie van het tekenfestival A Perfect Day een feit.

Openingstijden

  • maart: opening
  • 7 t/m 14 maart: dagelijks van 11.00 – 23.00 uur, zondag van 11.00 – 17.00<