Future Play

Co-Creation Art Experiment

28|09|18 – 30|09|18
Nieuw en Meer,  Oude Haagseweg 51,  Amsterdam

De kunstenaarskolonie Nieuw en Meer viert deze zomer haar 30-jarig bestaan met een uitzonderlijk initiatief, Future Play, dat zich zal afspelen op en rond het terrein van Nieuw en Meer aan de Oude Haagseweg in Amsterdam.

Future Play is een experimenteel platform op het snijvlak van beeldende kunst en interactieve en innovatieve technologie met de vraag hoe beide elkaar in de toekomst kunnen versterken. Alles in de verwachting dat er niet eerder vertoonde verbindingen en kruisbestuivingen zullen ontstaan.

Nieuw en Meer stelt het hele terrein op de groene landtong beschikbaar als speelveld aan internationale en eigen kunstenaars, innovatieve ontwerpers en pas afgestudeerde studenten van de Rietveld Academie en de Theaterschool. Dit multidisciplinaire gezelschap gaat in een ‘make-a-thon’ gedurende tien dagen aan de slag om gezamenlijk de grenzen tussen beeldende kunst en technologie, natuur en cultuur te onderzoeken.

De werkperiode wordt afgesloten met een driedaags manifestatie waarin de resultaten worden gepresenteerd en de bezoekers de kans krijgen om in interactie met installaties en performances deel te nemen aan het creatieve proces. Thema’s als duurzaamheid en nieuwe (kunst)toepassingen voor het Antropocene Park* zullen in ‘talks’ aan bod komen.

Het belooft een unieke belevenis te worden met een mix van beeldende kunst, site-specific interactieve installaties, game & experience-design, lichtshows, theater, poëzie en technologie in een omgeving van stedelijke natuur.

Voor het complete programma check de website
Future Play

teaser Future Play

 

Landtong Nieuwe Meer

Future Play is een kickstart-project van de werkgroep Landtong Nieuwe Meer, ontstaan op initiatief van kunstenaars van het terrein. De landtong, die voor het grootste deel door het kunstenaarscomplex in beslag wordt genomen, is onderdeel van de groene zone rond het Nieuwe Meer. Door de toekomstige uitbreiding van het Amsterdamse Bos met de Noordoever van de Nieuwe Meer krijgt dit gebied de potentie uit te groeien tot een grootschalig groen recreatiegebied voor de toekomstige stad Amsterdam. De werkgroep Landtong Nieuwe Meer maakt zich sterk voor een duurzame inrichting van dit stadspark. Door te experimenteren met een Antropoceen park* kunnen nieuwe perspectieven op de stad en de cultuur worden geopend, waarin de grenzen tussen natuur en cultuur vervagen. Het Groot Amsterdamse Bos kan een park worden waar de verbeelding van een nieuw tijdperk, het Antropoceen (waarin de mensheid het lot van de planeet in handen heeft) de ruimte krijgt. Tijdens het laatste weekend van september wordt er met Future Play op artistieke wijze geëxperimenteerd met dit thema.

Landtong Nieuwe Meer, een schiereiland van mogelijkheden

en meer

Jazz & Bites
28/29/30 september
The Kantine, “De Zeemeer(of)min(der) Zonder Hoofd” will be open to all, from 12 am, serving Culinary Bites, Quality Wines & Local Beer.

Outstanding music will be provided by:
Martin van Leusden, Paul Nassenstein & Guests
No Music-yet-on Friday but that might change.

We will be delighted to see you.
Mik, Frits, Martin & Paul